Rätt kunskap…enkel marknadsföring!

Att få se en person lysa upp av kreativitet tack vare de tips man ger…

alska-jobbJag verkligen älskar mitt arbete. Ibland blir det mer påtagligt…
Att få se folk sträcka på sig, luta sig framåt och se hur glöden tänds i ögonen.
Att få se hur någon får svårt att sitta still för att kreativiteten börjar flöda genom hela kroppen.

Det är då jag känner att jag bidrar till en bättre värld.
Det är då jag älskar mitt arbete som mest.

Förra veckan fick jag ett av de här tillfällena.
Jag satt och pratade med en av mina kunder som hade lite funderingar över hur han skulle få in fler besökare till sin hemsida.
När vi diskuterat en stund, och han lagt fram lite fakta om sitt företag och sin marknadsföring för mig,  såg jag hur den här killen sjönk ihop mer och mer. När han berättade om sina planer för mig började han plötsligt själv inse att han förmodligen aldrig skulle kunna genomföra det. Att det bara var drömmar.

Vi kom bl.a. fram till att han skulle behöva ha över 50 000 besökare per månad till sin hemsida. Han skulle behöva sälja sin produkt för över 1000kr för att ha råd med marknadsföringen. Ett pris som inte var i närheten av det han erbjöd nu.

Hans kroppsspråk talade sitt tydliga språk. Man kunde på långt håll se att hans glada och positiva inställning nu hade vänt till det motsatta. Där fanns ingen glädje eller motivation till att börja klättra uppför det Mount Everest som han nu målade upp framför sig.

Jag var dock fortfarande på gott humör, för jag såg på hans företag och hans marknadsföring utifrån en helt annan synvinkel.

Det här är någonting som fascinerar mig oerhört. Vi sitter båda två framför samma problem, eller utmaning. Den ena parten ser ett enormt berg framför sig och känner sig omotiverad att ta tag i problemen medan den andra ser en stor potential och brinner för att få starta igång och ta tag i det.

I det här fallet handlade det om rätt kunskaper och om rätt referensramar.
Det är väl det som konsulter är till för. Att se på problemet utifrån och med en annan kompetens ram.
Många har en negativ inställning när man säger att man arbetar som konsult. Jag brukar därför hellre använda mig av ordet coach. Men alla som någon gång träffat en duktig konsult, eller coach, vet att det är värt varenda investerad krona och att några utomstående ögon kan se helt nya möjligheter än vad man själv någonsin skulle kunna göra.

Så jag började förklara för min kund hur jag såg på det hela och hur man kan attackera hans problem från ett helt annat håll. Efter några minuter ser jag hur hela han börjar lysa av hopp igen. Hur ögonen tänds och den där entusiasmen kommer tillbaka.

De är precis de ögonblicken som jag älskar i mitt arbete. Det är precis det som får mig att älska varje måndag för att få ha en hel vecka framför mig där jag kan hjälpa andra människor att ta stora steg framåt.

I just det här fallet förklarade jag för min kund hur han skulle kunna göra några enkla justering i sin marknadsföring och sin strategi för att på bara några månader ha möjlighet att dominera sin marknad. Och det handlar absolut inte om att försöka klämma ut 50 000 besökare per månad ur den marknaden. Det handlar bara om att tänka som en riktig entreprenör och professionell marknadsförare och sedan agera där efter.

 

single_19-44x60Ny rapport på G….

ny-rap-pa-gJag håller precis just nu på att färdigställa en rapport som handlar om just det som jag förklarade för den här kunden och som fick honom att bli riktigt motiverad.
Rapporten är snart färdig att publiceras så håll koll på din email nu framöver…

Vi hörs!

Jesper

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: